Advanced Computer Architecture

Practicum

this is old stuff - will be updated soon

  Documentatie

                          cp /home/jan/parcode/examples/papi/papiExample.tgz .   (vergeet het laatste puntje niet, zorgt ervoor dat de file in de current directory gecopieerd wordt)
Opgelet: zet geen papi code in een directory met spaties, dit geeft glibc errors...

Om nog onbekende redenen wordt bovenstaande file geconverteerd als je ze downloadt, copieer daarom de file als je ingelogd bent op ons systeem:
cp /home/jan/parcode/parlib/examples/PAPIProfiler/papiprofExample.tgz .   (vergeet het laatste puntje niet, zorgt ervoor dat de file in de current directory gecopieerd wordt)

Opdracht

Kies een algoritme dat je gaat onderzoekend door alle mogelijke parameters van het algoritme en het systeem (software & hardware) te varieren. Gebruik EPDA voor het registreren van de gegevens en het analyseren van de data.

Beantwoord volgende vragen:
Wat zijn de factoren die de performantie van een algoritme beinvloeden? Wat is die invloed? Quantificatie en wat wordt er beinvloed (=begrijpen)? Bepaal de invloed experimenteel, maar tracht deze ook te voorspellen door een model op te stellen. In hoeverre is die invloed te voorspellen, bvb voor een ander algoritme?

Factoren (onvolledig!!):
Tracht te doorgronden hoe deze factoren de performantie beinvloeden, via de bewerkingssnelheid van de processor, de geheugen toegangs delays, enzovoorts...
Indien je op andere computers dan onze linuxen wilt experimenteren is dit mogelijk, maar dan moeten we de experiment recorder installeren (en eventueel porten naar windows).
EPDA is wel enkel toegankelijk van op ons systeem. Maar je kan vanop de PC-lokalen van het 3e inloggen op ons systeem.

Belangrijk:
Bespreek je plan van aanpak met je assistent!

Topics: Algoritmes

Eindresultaat

- Back to the top -