Spy Trash Biografie     
De origine van SpyTrash is terug te voeren tot 1996 wanneer Salami & Zark filmische muziek maakten als begeleiding van horrorfilms uit de jaren ’20 en lofi noize - scapes opnamen ter opluistering van poëzie-avonden. Beiden waren actief in de studentenvereniging Muziek & Experiment, organiseerden alternatieve concerten en performances op de Campus van de VUB.
Toen werd er vlijtig gerepeteerd in de kelder van Salami’s kot – allerlei psychedelische muzikale brouwsels ontsnapten langs de ventilatiegaten naar de buitenwereld, tot een toevallige voorbijganger ons opmerkte en inviteerde om in café de Shamrock te komen jammen. Zark, Myz & Speedy jamden ook af en toe op het free podium op maandagavond in het KK VUB. De meeste reacties kwamen echter van de reclamerende buren die hun examens aan het voorbereiden waren.
Zark vertrok in 1997 naar de Canarische Eilanden om de puberale energie uit zijn lijf te surfen. Om hun gemis aan deze toch wel zeer lieve mensch te uiten op een muzikale wijze begonnen Salami en Myz het genre snotrock te spelen, in de band Snutty.
Verder kon Salami niet zijn volledig ding kwijt in Snutty en begon met het experimenteren voor een nieuwe sound en nieuwe nummers – de eerste Spy Trash nummers werden zo geboren. Een kassetje werd opgestuurd naar Jos Steen die er meteen van weg was. Met Jos Steen en zangeres Linda Dasseville is er zo één optreden geweest in de Kafka.In 1999 ging de camionette van Zark kapot. Ze strandde op een strand in Tenerife. Zark keerde terug naar België om wat te werken, een vervangbak te zoeken met Salami.
Samen met bluesgitarist & ‘Captain Beefheart van de Lage Landen’ Jos Steen hielden we enkele constructieve jams – en jawel, ze werden reproduceerbaar. Zark voelde de oceaan echter lonken en verraadde het land voor een tweede keer… tot september 2002. Zark strandde immers ook zijn tweede camionette op een strand.

Bij het weerzien met Salami werden alweer meteen de instrumenten (muziek-) bovengehaald. Het weekend erop kwam Speedy erbij en een week later speelden we een geslaagd noiseconcert  in VerzuZ (bijRecyclart) met drummer Jan (Baetkop) (van de oernoizegroep Mangenerated). Het gevoel was magic en de Speedy Trash Rock Band was born.
In Jan 2004 verving Jan (Myz Sloager) onze drummer Baetkop. Als snel werd zijn gesloten snotrockdrumstijl uit de Snutty-periode aangepast naar een meer communicatieve en expressieve stijl. Met Jan kregen we nog een extra push om er iets van te maken.
De Speedy Trash Rock Band werd omgedoopt tot SpyTrash, omdat dat minder letters vormt voor de website www.spytrash.tk 

We speelden dat jaar in
- VerzuZ (spin-off Recyclart),
- CC Diepenbeek,
- Café DaDa (Brussels Jazz Marathon!),
- Ferme de la Bièreau (CC universiteit van Louvain La Neuve)
- Kultuurkaffee VUB
- Wereldkampioenschap Mountainboarding in Trois-Ponts
- Death Petrol festival, Antwerpen

… We slaagden er altijd in een zeer geladen sfeer achter te laten, a touch of magic.In 2005 besloten we onze nummers in te blikken en een demo te maken in de postindustriële setting van de Borinage (dorpje naast Dour). Tussen enkele concerten door:
- Café DaDa
- Ferme de la Bièreau (CC universiteit van Louvain La Neuve)
- JH HobNob, Brasschaat
- Kultuurkaffee VUB
- Wereldkampioenschap Mountainboarding in Lierneux
- Death Petrol festival, Antwerpen

Je ziet maar, eens de organisatoren ons gesmaakt hebben, they get vicious!

Bandleden

ZANG Speedy (Marc Vanloo): speelde in verschillende projecten: met jazzmuzikant Eddy Loozen, met verscheidene Houseproducers, met “The Fundamentals”… een schitterende zanger die van zijn handicap een kunst maakt. Hij mag er trots op zijn. Speedy is ook te beluisteren in het programma IMPLOSIEF waar hij zijn talent als ‘The Human Jukebox’ in de Brusselse ether stuurt.

BAS Salami (Rob Lemeire): speelde bas in verschillende projecten, is naast SpyTrash ook actief in het noiseproject Curfew. Hij is inspirator, DJ en moderator van het gesmaakte programma IMPLOSIEF op FMBrussel, waar hij het woord geeft aan idiots savants, artiesten in de marge en vooral een zeer breed scala aan muziek ten berde brengt.  

DRUM Myz (Jan Lemeire): in het dagelijkse leven computernerd. Speelde slagwerk bij Sticks & Stones, 22 Unknown, The Gogo Boys en Snutty, evolueerde naar drums bij SpyTrash. Myz is ook actief in theaterregie, maakt onze website & heerlijke wafels.

GITAAR Zark (Mark Vanderveken): gitarist in verschillende projecten, solo www.maninthevan.tk , in Tenerife zelfs even studiomuzikant voor een domme en veel te rijke Brit, met momenten poëtisch ingesteld met als levensleuze ‘wie het gevonden heeft, heeft slecht gezocht’. Zark speelt avontuurlijk en soms onstuimig, maar met de band werd er meer en meer gewerkt naar een suggestieve opbouw.


ALLEN WONEN IN BRUSSEL (en vervuilen aldus de Zenne)


SpyTrash is met momenten rauw, no-wavevibes in de ondertoon, intimistisch met honingzoete momenten na hagelregens, frivool wanneer je het niet verwacht, soms rechttoe rechtaan om de kilte weg te spoelen en jazzy alsof de zon om de hoek lonkt, soms gevoelig en kwetsbaar, met momenten majesteus en bombastisch, en dan ineens desolaat en ruw, om dan ineens in te krimpen tot de appel voor de oerknal… Indien we een voorhistorisch beest waren, waren we beslist de Trectopnix Broekselius.

Er zit leven in, quoi!

WWW.SPYTRASH.TK

 


postrock postpunk snotrock rock music spy trash spytrash concert bass nowav
concerts booking rock brussel spytrash brussels now


bruxelles postrock postpunk snotrock music rock spy trash spytrash concert bass booking concerts booking rock brussel brussels bruxelles